info
1. 5. - zahájení letního provozu lanové na Tanvaldský Špičák

Nová sjezdovka na Tanvaldském Špičáku

SKI Bižu s.r.o., provozovatel ski areálu Tanvaldský Špičák, který je propojen jedním skipasem a skibusem do SKIARÉNY JIZERKY finišuje s přípravami před nadcházející zimní sezónou 2014/2015.

Největší novinkou pro zimu 2014/2015 bude pro lyžaře nová sjezdovka. Sjezdovka se jmenuje „Kostelní“ a to díky výhledu na 2 kostely. Jedná se o přehlednou, 1.150 m dlouhou a 40 m širokou sjezdovou trať s převýšením 220 výškových metrů. Obtížnost - modrá/červená. S výstavbou sjezdovky se začalo v lednu 2014, kdy bylo vykáceno a odvezeno 1.500 vzrostlých stromů. Vlastní úprava skalnatého podloží sjezdovky byla prováděna od června do září. Aktuálně je již sjezdovka zatravněna a zelená se.

Nově tak bude na Tanvaldském Špičáku dostupných pro lyžaře a snowboardisty již 7,7 km sjezdových tratí. Nová sjezdovka navíc znamená propojení Špičáku I a Špičáku II lehčí sjezdovkou, kterou zvládnou i méně zdatní lyžaři včetně rodin s dětmi.

Byly dokončeny terénní úpravy Závodní /červené/ sjezdovky u lanovky v její střední části a to včetně rozšíření rozvodů zasněžovacího systému. Bylo instalováno 450 m nového tlakového potrubí, nové hydranty a podzemní šachty.

Díky ostatním pracím ve ski areálu a potřebě materiálu na terénní úpravy sjezdovek došlo i k rozšíření bezplatného parkoviště přímo u nástupu na lanovou dráhu – Špičák I.

Nová sjezdovka jej již hotova a čeká na první sníh. Nová sjezdovka nebude v této zimě uměle zasněžována. Vybudování systému umělého zasněžování je naplánováno na příští rok.

« Zpět na přehled novinek15.10.2014zdroj: skiarena

Partneři skiarény

inogyAuto loudaAlpine PROHotel PetřínK2Jizerské horySitour