Festival Folková noc

Program 2012

Folková noc Dolánky 2012
20. – 21.7. 2012, zahájení programu v pátek 20.7. v 15:00, v sobotu od 10:00
již 27. ročník tradičního festivalu, tentokrát s folkrockovou dramaturgií, proběhne opět v krásném prostředí Dolánek u Turnova, na louce podle řeky Jizery za Dlaskovým statkem.
Areál festivalu bude otevřen již v pátek po 13 hod, program začíná v 15:00
Cílem festivalu je mimo jiné vstřícnost k návštěvníkům – rodinám s dětmi. Kromě hudebních vystoupení špiček české folkové a folkrockové scény i regionálních kapel na dvou pódiích proto uvidíme i divadelní představení, zejména pro děti, tzv odkladiště dětí – zázemí s různými sportovními i jinými hrami, kde se o děti postarají po dohodnutou dobu školení instruktoři.
V doprovodném programu bude i řada outdoorových sportovních atrakcí pro děti i dospělé(skákací boty, segway, skákací hrad, lezecká stěna, nízká lana aj), při dobrém počasí balonový výtah (upoutaný horkovzdušný balon).
Proběhnou i různé vodácké soutěže na řece Jizeře ,neckyáda – ,plavba bizarních plavidel včetně sjetí jezu.
Návštěvníci budou mít i možnost, za snížené festivalové ceny, splutí Jizery na kánoi nebo raftu z Malé Skály do Dolánek nebo z Dolánek po proudu.
Návštěvníkům bude k dispozici tábořiště pro stany přímo u areálu festivalu, ubytování v turistické ubytovně nebo kempu na Malé Skále (možnost rezervace předem).
Parkoviště budou k dispozici u Dlaskova statku nebo za bývalým autobusovým nádražím v Turnově – na levém břehu Jizery.
Program (bude ještě doplněn o další jména):
Pátek 20.7. :
Míra Michálek, Maršál Bazén, Vladimír Mišík, Vlasta Redl, Luboš Odháněl, M.A.D. Band (Rus), dále někteří z finalistů soutěže regionálních kapel Stárplej, která probíhá v jabloneckém klubu Na Rampě
Sobota 21.7. :
Berušky, Quanti Minoris, Šany a Javůrek (Bokomara), Pavlína Jíšová, Ivan Hlas Trio, Xindl X s kapelou, Robert Křesťan a Trappeři, Cop, Jarret, finalisté soutěže Folkový kvítek

« Zpět na přehled novinek20.07.2012zdroj: skibizu

Partneři skiarény

InnogyAuto LoudaAlpine ProPetřínSCRJSitourLesy ČR