info
1. 5. - zahájení letního provozu lanové na Tanvaldský Špičák

Zima 2012-2013

V Jizerkách mizí poslední sníh na sjezdovkách či běžeckých tratích a Jizerské hory se pomalu začínají plnit cyklisty a pěšími turisty.

Právě skončená zima ve SKIARÉNĚ JIZERKY začala v lyžařském areálu na Severáku již 8. 12. 2012 a skončila v neděli 14. 4. 2013 na Tanvaldském Špičáku. Na Špičáku byla letošní sezóna dlouhá 113 dní a jednalo se tak o nadprůměrně dlouhou lyžařskou sezónu. Na Severáku se lyžovalo 107 dní. Nejméně lyžařských dnů nabídl areál na Bedřichově a to 96. Bylo to dáno i tím, že Bedřichov byl začátkem ledna bez sněhu a areál se tak na týden zastavil.

Zima začala poměrně brzy a mrazy ze přelomu listopadu a prosince dovolily zasněžit ski areály a zahájit lyžařskou sezónu v Jizerkách začátkem prosince. Bohužel počasí na konci prosince a začátkem ledna nastavilo opačnou tvář a deště doslova spláchly sníh ze sjezdovek na Bedřichově. Úbytek sněhu na Severáku a i Tanvaldském Špičáku byl tak významný, že sněžná děla ještě koncem ledna vyráběly zásoby sněhu. Únor byl poté měsícem s jasně zimním rázem počasí. Možná jen chybělo více slunečných dní, které by potěšily nejen lyžaře. Počasí v březnu doslova překvapilo a tento měsíc nabídl nejlepší lyžařské podmínky za celou zimu. Ještě o víkendu 6. a 7. 4. se lyžovalo na perfektně upravených sjezdovkách se zhruba metrem sněhu. Typicky jarní lyžování nabídl až poslední víkend provozu  13. a 14. 4., který v neděli nabídl slunečné počasí a jarní lyžování na firnu.

O posledním víkendu lyžařský areál na Tanvaldském Špičáku navštívilo přibližné 600 lyžařů. Z pohledu počtu návštěvníků a tržeb jsme se skončenou zimou velmi spokojeni. Podařilo se zastavit klesající trend počtu návštěvníků z posledních několika zim a zaznamenali jsme nárůst lyžařů jak ze zahraničí, tak i domácích. Celkem se v lyžařských areálech SKIARÉNY JIZERKY vystřídalo 271tis návštěvníků. O víkendech s krásným počasím SKARÉNU navštíví až 10tis lyžařů. Meziroční nárůst v počtu návštěvníků je 21%. Skoro polovina z uvedeného počtu lyžařů, tedy přesně 131tis, lyžovalo na Tanvaldském Špičáku.

Pro letošní sezónu jsme rozšířili počet linek skibusu a nově zajížděl i na Bedřichov. Jednoznačně se jednalo o úspěšné rozhodnutí. Skibusem se letos svezlo přes 5.000 lidí /oproti loňským 1.500/ a naučili se ho využívat i běžkaři. Absolutní novinkou pro letošní zimu byla poté karta hosta JIZERKY Card. Jedná se o slevovou kartu, kterou hosté dostávají zdarma na penzionech.  S kartou mají poté možnost čerpat slevy na skipasy, půjčovny i lyžařské školy v celé SKIARÉNĚ, nebo v Jabloneckém Bazénu či v Babylonu v Liberci. Za první 3 měsíce projektu bylo rozdáno přes 5.000 karet a poskytnuto zhruba stejné množství slev.

Děkujeme Vám všem za návštěvu Jizerek a těšíme se na Vás v následující zimě, na kterou pro Vás připravujeme spousty novinek. Namátkou se bude jednat o rozšíření a terénní úpravy na SUZUKI červené sjezdovce na Tanvaldském Špičáku, novou slopestyle trať pro děti na Severáku /trať s klopenými zatáčkami, tunelem, skoky a překážkami/ či zrekonstruovanou provozovnu půjčovny a lyžařské školy na Bedřichově.

Ski areály na Severáku a Tanvaldském Špičáku nabízí vyžití i v letní sezóně. Na Špičáku bude v provozu lanová dráha, která Vás doveze přímo k rozhledně. Na cestu dolů si nově bude možné zapůjčit koloběžky. Na Severáku budete moci vyzkoušet Cross Golf přímo na sjezdovkách místního ski areálu a těšit si znovu můžete i na populární půjčovnu koloběžek.

« Zpět na přehled novinek30.04.2013zdroj: skiarena

Partneři skiarény

inogyAuto loudaAlpine PROHotel PetřínK2Jizerské horySitour