Jizerky s jedním skipasem

Novinky pro zimní sezónu v Jizerských horách

- Rozšíření dojezdu a prodloužení dětského vleku na Tanvaldském Špičáku II
- Nové zázemí půjčovny a lyžařské školy na Tanvaldském Špičáku II
- Nový snowpark Loučky na Severáku
- Novinky v gastronomii

Jablonec nad Nisou, 11. října 2012 – Letošní lyžování v Jizerských horách bude zase o krůček pohodlnější. Díky novému odbavovacímu systému v Bedřichově budou propojeny všechny tři hlavní ski areály v Jizerkách, a to Tanvaldský Špičák, Severák a Bedřichov, jedním skipasem. Majitelé skipasů budou moci opět bezplatně využít skibus, který bude letos nově jezdit mezi všemi ski areály a bude posílen o polední spoj. Mezi další novinky se řadí například úpravy na Tanvaldském Špičáku II, snowpark Loučky na Severáku, měřený úsek sjezdovky u Arniky na Severáku, nebo nové gastro zázemí na Tanvaldském Špičáku. Propojené ski areály nabídnou lyžařům 17 km sjezdovek.

Jizerské hory poodkrývají před nadcházející zimou novinky. „Mezi nejzásadnější patří sjednocení odbavovacího systému ve všech třech areálech. Lyžaři tak budou moci na jeden skipas využívat sjezdovky v Bedřichově, Severáku nebo Tanvaldském Špičáku. Celkem se jedná o 17 km sjezdovek. Předpokládáme, že to uvítají hlavně ti, kteří do Jizerských hor míří na více dní,“ říká Petr Bažant a dodává, že dlouhodobě pracují na dostatečné pestrosti sjezdařských tratí. „Zatímco Bedřichov a Severák jsou jednoznačně ideální pro rodinné lyžování, na Tanvaldském Špičáku si dobře zalyžují i náročnější lyžaři.“

Druhou zásadní novinkou jsou modernizace ve ski areálu Tanvaldský Špičák. „Kromě rozšířeného dojezdu, prodloužení dětského vleku a nového zázemí půjčovny a lyžařské školy na Špičáku II, prošly renovací restaurační zařízení. Na vrcholku Špičáku mohou lyžaři využít buď nový bufet s novou restaurací v rozhledně nebo vyzkoušet zrenovovaný interiér Ski Chaty. U dolní stanice lanovky byl upraven interiér chaty Krmelec. K dispozici jsou zde také nové toalety,“ vypočítává novinky Bažant.  

Rodiče s dětmi se mohou opět těšit na přátelský Severák. K dispozici bude stejně jako roky minulé rozlehlá herna s hlídací službou pro nejmenší. „Oblíbenost herny vzrůstá každým rokem. Ve chvíli, kdy jsou již děti unavené a chtějí se ohřát, zatímco rodiče by rádi ještě chvíli lyžovali, je herna na Severáku ideálním řešením,“ upozorňuje na jedinečnou aktivitu na českých horách Petr Bažant. Ti zkušenější budou moci využít měřený úsek na sjezdovce vedle Arniky. „V alpských střediscích je to běžné a my chceme českým lyžařům dopřát stejné podmínky,“ doplňuje Petr Bažant ze Ski Bižu.

Ski areál Tanvaldský Špičák, Albrechtice v Jizerských horách.

Aktuální informace o všech aktivitách v Jizerských horách můžete najít na stránkách www.skijizerky.cz

« Zpět na přehled novinek19.10.2012zdroj: skibizu

Partneři skiarény

inogyAuto loudaAlpine PROHotel PetřínK2Jizerské horySitour