Léto ve SKIARÉNĚ

LETNÍ PROVOZ NA TANVALDSKÉM ŠPIČÁKU
Lanová dráha provoz: od 1. 7. do 28. 8., od pátku do neděle, od 10.00 do 17.00hod, v každou celou hodinu. Lanovkou přepravujeme i kočárky a kola.

Lanová dráha bude v provozu i o státních svátcích, tedy od pátku 1. 7. až do středy 6. 7. (včetně pondělí 4. 7.).
Na vrcholu Špičáku funguje půjčovna terénních koloběžek pro cestu z Tanvaldského Špičáku dolů.

Dále můžete vystoupat na 18m vysokou kamennou rozhlednu z roku 1909. V objektu rozhledny funguje občerstvení se slunnou terasou, která slouží k zaslouženému odpočinku po náročném výstupu. Rozhledna je otevřena denně (mimo pondělí) od 10.00 do 17.00hod. Přímo v budově rozhledny je také možné se ubytovat. Pokoje se společným sociálním zařízením prošly v roce 2014 celkovou rekonstrukcí.
Vedle rozhledny se nachází skalní vyhlídka Fanterova skála, která byla před několika lety odlesněna, aby mohla znovu sloužit i turistům pro rozhled do krajiny.

U nástupní stanice lanové dráhy je velké parkoviště, které je bezplatné.

Informace k provozu lanové dráhy: +420 733 535 350.
Informace k provozu rozhledny a ubytování: +420 723 281 421.


LETNÍ PROVOZ NA SEVERÁKU (HRABĚTICE, JANOV NAD NISOU)
V budově Malé Arniky (Hrabětice 603, Janov nad Nisou) je v červenci a srpnu denně od 10.00 do 18.00 hodin otevřena půjčovna elektrokol a koloběžek. V současné době disponujeme 4 trekingovými koly, 2 horskými (29“ kola) a jedním dětským 24“ eletrokolem. K zapůjčení dále nabízíme 35ks koloběžek Kostka. K jízdním prostředkům samozřejmě půjčujeme i helmy a doporučíme Vám i trasu kam se na elektrokole či koloběžce vydat. Elektrokola i koloběžky jsme schopni dovést či vyzvednout na dohodnutém místě. Jsme schopni také zajistit přepravu až 7 osob.
V půjčovně nově nabízíme prodej drobného občerstvení – limo, pivo či kávu a k tomu i něco k zakousnutí  Pro sportovce nabízíme možnost nákupu potravinových doplňků od firmy Enervit. Nechybí ani prodej základních cyklistických doplňků – duše, lepení, brýle či rukavice a turistických známek.

Přímo na sjezdovkách ski areálu si můžete zahrát na 9 crossgolfových jamkách. Potřebné vybavení máme k zapůjčení a před hrou Vám vysvětlíme základy golfového úderu.

Novinkou pro letošní léto je 18 jamek na fotbalgolf. Jedná se o obdobu golfu, která se hraje s klasickým fotbalovým míčem a cílem hry je dostat míč na co nejméně úderů do jamky. Pod jamkou si představte betonovou skruž o průměru 45 cm, která je umístěna pod či nad zemí. Délka okruhu po všech jamkách je cca 1,5 km. Aktivita je vhodná pro všechny věkové kategorie.

Pro nejmenší návštěvníky Severáku máme připravenou orientační stezku. Po okolí jsme umístili dřevěné stojánky s razítky. Na kartičku, kterou je možné získat v půjčovně, je třeba otisknout razítka ze všech stojánků.
Půjčovna je otevřena v květnu a září od středy do neděle, od 10.00 do 18.00hod. V období letních prázdnin je otevřeno denně.

U půjčovny je dostatek parkovacích míst, která jsou pro zákazníky půjčovny a fobal či cross golfu zdarma.

Informace k letnímu provozu na Severáku: +420 777 111 610.

« Zpět na přehled novinek29.06.2016zdroj: skiarena

Partneři skiarény

InnogyAuto LoudaAlpine ProPetřínSCRJSitourLesy ČR