info
1. 5. - zahájení letního provozu lanovky na Tanvaldský Špičák

Finále Mistrovství světa v biketrialu Tanvald

Ve dnech 23. - 24. srpna se v Tanvaldu odehraje finálový závod Mistrovství světa v biketrialu.

Celý víkend slibuje atraktivní podívanou na nejlepší jezdce na biketrialových kolech v extrémním terénu.

V sobotu od 10:00 se na start postaví jezdci ve věku 7-15 let a dívky. Neděle bude od 9:00 patřit starším závodníkům (Junior, Senior, Elite).

Hlavním hrdinou víkendu bude doufejme Václav Kolář (23 let, Blansko), který bude bojovat o titul mistra světa v nejprestižnější kategorii Elite, kde Česká republika čeká na svého světového šampióna dlouhých 19 let.

Ve Španělsku, kde se konaly první dva závody třídílného seriálu MS 2014, Vašek 2x vyhrál a má tak nejlepší výchozí pozici k získání titulu nejprestižnější kategorie Elite.

V kategorii nejmladších jezdců Poussin (jezdci 7 – 9 let) se na medailových pozicích drží Vojta Vepřek (7 let, Olomouc), druhý a čtvrtý ve Španělsku, v kategorii Junior (16 – 18 let) byl 2x druhý Ondra Šenk (18 let, Blansko) a v Seniorech (nad 19 let) má velkou šanci po španělském dvojzávodu na skvělý celkový výsledek Martin Kakáč (22 let, Blansko), který tam byl čtvrtý a druhý.

Zázemím celé akce bude autokemp a motocyklový areál Tanvaldská kotlina, v jehož blízkém okolí najdou diváci všechny sekce.

Vstup je po celý víkend zdarma.

« Zpět na přehled novinek19.08.2014zdroj: skiarena
Plakát

Partneři skiarény

InnogyAuto LoudaAlpine ProPetřínSCRJSitourLesy ČR